ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ З ПРОФЕСІЇ Пекар Кондитер

Звіт проведення тижня "Сила - від хліба, хліб - від землі"

«Хліб — усьому голова!» — каже народна мудрість. Хліб – один з найпоширеніших і найважливіших продуктів харчування, добре випекти його — справжня майстерність. Тож, професія пекаря цікава і почесна, вона поширена усюди і потрібна всім. Асортимент хлібобулочних виробів, що випікає пекар, широкий і різноманітний. Тому в пекарній справі дуже потрібні умілі руки. У понеділок здобувачі освіти професійно-технічного училища №4 м. Полтави з професії Пекар Кондитер під керівництвом майстра виробничого навчання Коротенко Тетяни Іванівни презентували свою професію. На виставці-ярмарку «Дієтичні кондитерські вироби», що проводилась у вівторок учнями та майстром виробничого навчання з професії Пекар Кондитер в широкому асортименті були представлені різноманітні вироби, домашня випічка виготовлені з цукрозамінниками та добавками. Застосування нових добавок дозволяє випускати вироби для лікувально-профілактичного харчування, які б підтримували мікробіоценоз кишечника і містили речовини, сприятливі для корисної мікрофлори. Майстер виробничого навчання Коротенко Тетяна Іванівна запропонувала рецепт натурального десертного крему без цукру, що містить інулін як фруктоолігоцукрид. Здобувачі освіти скоштували діабетичного мармеладу та цукерок на фруктозі і желатині, збагачених вітамінами. В середу всі разом мали змогу побачити як виготовляються букети з цукерок – ексклюзивний та незвичайний подарунок, що може складатися, передовсім із цукерок та квітів. Такий солодкий букет не залишить нікого байдужим і здатний вражати уяву, тому що він дарує одночасно і красу, і настрій, і корисні вітаміни. На четвертий день тижня здобувачі освіти з професії Пекар Кондитер у вигляді флешмобу представили власні рецепти приготування хліба в домашніх умовах. На відміну від магазинних аналогів, інгредієнти для домашнього хліба обирали за запропонованими майстром виробничого навчання рецептами з фотографіями і поетапними інструкціями. Хліб — це символ доброти (хто може встояти перед цим впізнаваним ароматом і смаком?) і щастя, який можна спекти будь-коли й поставити на чільне місце родинного столу. Наш заклад освіти своїми традиціями і славними здобутками відкриває шлях в майбутнє кожному здобувачу освіти та весь час підтримує зв'язок зі своїми випускникам після їх влаштування на роботу. Особливу радість педагогічного колективу викликають професійні успіхи наших колишніх учнів за місцем їх роботи. У п’ятницю учні та працівники малу змогу переглянути майстер-клас випускника училища з професії Пекар Кондитер Дорошенко Ігоря, що на сьогодні працює піцейолою в кав’ярні «Пріма Піцца». Особливість закладу – піцу випікають у справжній дров'яній печі на відкритому вогні. У меню є великий вибір різних варіантів піци, а також популярні страви кавказької та української кухонь. Ігор провівши майстер-клас, поділився досвідом приготування піци в гарячій пічці на справжніх дровах та розповів історію цієї чудової страви, дивовижні факти, пов'язані з нею.