З 27 листопада по 1 грудня 2023 року в професійно-технічному училищі №4 м.Полтави проходив тиждень професії Кухар «Опановуємо мистецтво приготування страв» за активної участі здобувачів освіти груп 102 та 209 під керівництвом майстрів виробничого навчання Катрич Олени Павлівни і Якубенко Тетяни Миколаївни.
Першого дня здобувачами освіти було представлено власні презентації на тему: «Моя майбутня професія».
У вівторок майстер виробничого навчання Катрич Олена Павлівна запропонувала всім бажаючим учням з професії Кухар взяти участь в майстер-класі з приготування яєць Орсіні.
В середу майстер виробничого навчання Якубенко Тетяна Миколаївна провела заняття гуртка технічної творчості «Сучасні технології в приготуванні та подачі страв з додаванням гарбуза».
Всі разом мали змогу відвідати кафе «Ланч», де здобувачі освіти груп 102 та 209 ознайомилися з сучасною організацією виробництва, новим обладнанням цехів, організацією роботи кухарів, новими технологіями при приготуванні страв та їх подачі. А також майстер виробничого навчання Катрич Олена Павлівна поділилася своїми практичними вміннями з карвінгу для створення прикрас банкетного столу, при цьому учні із задоволенням створювали свої власні композиції.
В останній день тижня серед здобувачів освіти 209 і 102 групи з професії Кухар пройшов онлайн конкурс проєктів «Автентична кухня (бабусині страви)», де учні представили страви, які готують в їхніх родинах та характерні для регіону їх проживання.
Здобувачі освіти, які активно брали участь у проведенні тижня з професії мали змогу відвідати ресторан «Слава», а директор Руденко Інна Володимирівна ознайомила з сучасними технологіями виробництва і особливостями приготування страв в ресторані.