З 13 грудня по 17 грудня 2021 року в професійно-технічному училищі № 4 м. Полтави пройшов тиждень з професії Кухар «Кулінарія – це мистецтво» під керівництвом майстрів виробничого навчання Катрич Олени Павлівни та Якубенко Тетяни Миколаївни.
Впродовж тижня здобувачі освіти 109 і 209 групи з професії Кухар разом з майстрами виробничого навчання провели віртуальну подорож до ресторанів «Ермітаж» та «Шість сезонів». Майбутні кухарі мали унікальну можливість не тільки «потрапити» до виробничих приміщень закладів, а також побачити роботу кухарів, ознайомилися з історією закладів, дізналися про їх роботу та можливості.
Розширити кругозір, показати свої вже отримані знання і вміння здобувачі освіти змогли під час проведення фестивалю ідей «Сучасні технології приготування та подавання перших страв», де демонстрували приготування і подачу перших страв.
На майстер-класі «Страви з гарбуза на всі випадки життя» здобувачі освіти з професії Кухар разом з майстром виробничого навчання Катрич Оленою Павлівною готували брускети з гарбузом і сиром, гарбузовий суп-пюре з грінками, пиріг з начинкою із гарбуза і горіхів.
На практичному показі проведеного майстром виробничого навчання Якубенко Тетяною Миколаївною «Технологія приготування різних видів прісного тіста» усім бажаючим вдалося посмакувати варениками з різними начинками, млинцями які готують в нашому регіоні.
Кулінарну вправність та професійні вміння учасників високо оцінили усі присутні гурмани на демонстрації страв «Меню для несподіваних гостей. Просто. Смачно. Швидко».
Отже, професія Кухар необхідна та актуальна в усі часи, а сучасний представник цієї професії має бути справжнім професіоналом, дієтологом, технологом, мати талант художника, вишуканий тонкий смак, гарну пам’ять та почуття міри.