Тиждень, який проходив з 18 жовтня по 22 жовтня, розпочався з ознайомлення учнів першого курсу з фаховою літературою з професії. Теоретичні знання та цікавинки можна отримати не лише в інтернеті, а й за допомогою фахової літератури.
Починаючи з понеділка, після уроків, всіх бажаючих здобувачів освіти викладач професійно-теоретичної підготовки Олійник Тетяна Василівна запрошувала на заходи предметного тижня. В перший день тижня – це було додаткове заняття, мета якого була показати учням привабливість обраної професії: «Осінь. Врожай. Яблука».
Віртуально відвідали ресторан – музей в м. Київ «Антверпен» та ресторан м. Львова «Vapiano». Майбутні кухарі мали унікальну можливість не тільки потрапити до виробничих приміщень ресторану, а також побачити його кухню.
20 жовтня відзначалося Міжнародне свято кухарів та кулінарів. Свою презентацію представили учні 102 групи на чолі з викладачем професійно-теоретичної підготовки з професії Кухар Олійник Тетяною Василівною та провели інтерактивну вікторину на тему: «Презентуємо себе у професії»
В четвер всіх чекав міжпредметний семінар за смачною темою «Приготування борщу українського». Викладач вдало поєднала такі предмети теоретичної підготовки як «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування», «Облік, калькуляція та звітність» та «Охорона праці» і на прикладі приготування звичайного борщу, пригадали історичні моменти нашої держави, пов’язані з цією стравою.
Завершальним етапом тижня став проведений викладачем професійно-теоретичної підготовки з професії Кухар Олійник Тетяною Василівною майстер-клас по приготуванню квітів із зефіру.
Отже, проведений тиждень дозволив внести цікаві заходи та інноваційні технології до освітнього процесу, розвивати у здобувачів освіти організаторські та творчі здібності, шліфувати майстерність, проявляти креативність, ініціативу, знайомитися з вітчизняними та закордонними здобутками кухарів. І головне, в ході проведення тижня, націлити майбутніх кухарів на те, що секрет успіху доступний всім завдяки наполегливій праці та зацікавленості в результататах роботи.