ПРОВЕДЕННЯ ТИЖНЯ З ПРЕДМЕТА «ЗАХИСТ УКРАЇНИ»

З метою формування в учнів усвідомлення особистісної належності до української держави і народу, виховання громадянських якостей та патріотизму, здатності стати на захист суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, підвищення роботи з виховання призовної і допризовної робітничої молоді, підготовки її до військової служби в професійно-технічному училищі №4 м. Полтави було проведено тиждень з предмета «Захист України», що включав ряд заходів, в тому числі присвячених Дню захисників і захисниць України.

Цікавим заходом для здобувачів освіти 1 курсу став тренінг «Перша невідкладна допомога», підготовлений викладачем Чайкою Оксаною Анатоліївною разом з сестрою медичною Лактіоновою Тамарою Володимирівною. Слухачам розповіли про початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги, як проводити серцево-легеневу реанімацію та надавати допомогу при ранах та кровотечах.

На тренінгу було надано багато цікавої інформації. Всі бажаючі мали змогу навчитися робити накладати пов’язки та шини, міряти пульс та зупиняти уявну кровотечу. Залишилися дуже яскраві, позитивні враження, а найголовніше – навички, мета яких не розгубитися, не нашкодити, а допомогти і врятувати чиєсь життя.

Розвитку фізичних здібностей сприяли козацькі змагання «З козаків візьмемо приклад», проведені викладачем фізичної культури і здоров’я Островським Миколою Семеновичем. Найактивнішими стали учні 106 групи з професії Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів Електрогазозварник та групи 102 з професії Кухар Пекар.

Стройові вправи, повороти на місці, прийняття стройового положення за командою «струнко» і без команди виконували на швидкість учні 206 та 106 груп разом з викладачем захисту України Забережним Миколою Яковичем.

Переглянули відеофільм про героїв АТО та поділилися враженнями від побаченого. На здобувачів освіти стрічка справила неабияке враження, адже війна це завжди горе. Після перегляду фільму учні розповіли, що пишаються героїчними вчинками наших воїнів в зоні АТО та подякували за можливість жити і навчатись під мирним небом.

Напередодні свята Дня захисників і захисниць України для здобувачів освіти викладачем професійно-теоретичної підготовки Барило Віктором Юрійовичем та майстром виробничого навчання Павлик Іриною Іванівною проведено годину мужності «Козацькій славі жити у віках».

«А ми славу козацькую повік не забудем…» таку тему лекторію для учнів, що проживають в гуртожитку училища вихователі Редька Віра Дмитрівна і Прудник Ірина Володимирівна. Особливо зацікавили учнів розповіді про Полтавщину, про козацькі пісні Марусі Чурай.

Відеоальманах «Як змінились збройні сили України з 2014 року по 2020 рік» з задоволенням переглянули учні груп 107 і 207 з професії Квітникар Озеленювач.